INSTRUCTIES VOOR ABONNEMENTEN

 

 1. ga naar https://stichtingarea51.virtuagym.com/webshop
 2. klik op ‘abonnementen’.
 3. kies eerst voor het area51 pasje van €2,50. lees de algemene voorwaarden en disclaimer goed door en bevestig met een vinkje. klik vervolgens op ‘betalen’. deze fysieke pas is verplicht eenmalig aan te schaffen. dit pasje is persoonsgebonden en mag niet worden gedeeld met anderen.
 4. log in met je bestaande virtuagym account of maak een nieuw account aan wanneer je een nieuwe klant bent.
 5. reken het pasje af via ideal.
 6. herhaal de bovenstaande stappen, maar dan nu voor je abonnement. je kunt kiezen uit 10, 50 of 100 credits. des te groter je abonnement, des te voordeliger het is. met één credit kun je gedurende één tijdslot vrij rijden in het park. de credits zijn één jaar geldig vanaf het moment van aankoop.
 7. bij je eerstvolgende bezoek haal je je pasje op bij de balie, daar wordt het pasje aan jouw profiel gekoppeld. je kunt dan gelijk gebruik maken van je abonnement! 
 8. je legt je pasje simpelweg op de blauwe kaartlezer bij de balie en er wordt één credit afgeschreven. je krijgt een gekleurd bandje dat ieder tijdslot wisselt van onze medewerkers. daarna ben je klaar om het park in te gaan!

 

Aanvullende info en tips:

 • door in te loggen op je virtuagym account kun je zien hoeveel credits je nog hebt, ook op het scherm bij de balie kun je dit zien wanneer je incheckt.
 • met een abonnement is het niet langer nodig vooraf een kaartje te kopen, dat betekent dat je ook welkom bent als de tickets online al uitverkocht zijn. 
 • op normale dagen wordt er gemixt gereden in het park, soms vinden er echter discipline gebonden evenementen plaats, zoals bijvoorbeeld de ‘only sessies’, check daarom wel de agenda zodat je niet voor verrassingen komt te staan! we sturen niemand graag naar huis.
 • je abonnement is niet te gebruiken met evenementen.
 • pasje verloren? we kunnen het gekoppelde pasje blokkeren. je dient dan wel een nieuw pasje aan te schaffen voor €2,50.
 • voeg een foto toe aan je profiel in virtuagym, zo voorkom je misbruik.
 • het is ook mogelijk een abonnement + pasje aan te schaffen aan de balie. ook opwaarderen kan aan de balie.

 

 

AANSCHAFFEN VAN EEN LESKAART + INSCHRIJVEN VOOR EEN LESBLOK

 

 1. Stuur altijd eerst een mail naar office@area51eindhoven.nl om te overleggen in welke les je het beste past en of er nog plek is! 
 2. ga naar https://stichtingarea51.virtuagym.com/webshop
 3. ben je nieuw bij academy51? ga je voor bmx/step/skateboard les, klik dan eerst op ‘paspoorten’ en kies het paspoort dat hoort bij de gekozen discipline. het paspoort is verplicht eenmalig aan te schaffen als je bij ons les komt volgen, verdere uitleg over het paspoort vind je onder deze instructies. voor tricking klik je op ‘leskaarten tricking’. lees de algemene voorwaarden en disclaimer goed door en bevestig met een vinkje. klik vervolgens op ‘betalen’. 
 4. log in met je bestaande virtuagym account of maak een nieuw account aan wanneer je een nieuwe klant bent. let op; vul de naam en achternaam van de leerling in, niet van de ouder/voogd, deze naam komt namelijk in het rooster te staan. contactgegevens kunnen wel die van een ouder/voogd zijn. we hebben heel graag dat er een telefoonnummer genoteerd wordt, zo kunnen we altijd iemand bellen mocht er wat gebeuren.
 5. reken het paspoort/de inschrijfkosten  af via ideal.
 6. herhaal de bovenstaande stappen, maar dan nu voor je leskaart. 
 7. klik op ‘leskaarten bmx, step en skate’ of ‘leskaarten tricking’.
 8. kies de juiste leskaart en reken deze af.
 9. de credits worden nu toegevoegd aan je virtuagym profiel. wel is het nog zaak je in te schrijven in het rooster zodat je deel kunt nemen aan de les.
 10. in één keer alle lessen boeken van het lesblok kan alleen via de computer. via de app op je telefoon zul je elke les los moeten boeken en de volgende stappen dus moeten herhalen.
 11. ga naar het rooster en klik op de juiste dag en tijd, let hierbij op de verschillende leeftijdscategorieën en niveaus. 
 12. onder de tab ‘deelnemers’ staat een knop ‘boek herhaaldelijk’. vink deze aan.
 13. klik op ‘lid toevoegen’ en typ de juiste naam in.
 14. klik op ‘reserveer nu’, alle lessen worden geboekt.
 15. voor aanvang van de les meld je je bij de balie, dan zetten we je op aanwezig en weet de docent ook dat je er bent! 
 

Aanvullende info en tips:

 • de groepen hebben een beperkt aantal plaatsen, zo kunnen onze docenten voldoende aandacht geven aan iedere leerling en houden we de drukte in het park onder controle, wel zo veilig voor iedereen! vol is dan ook vol.
 • wel kun je jezelf op de wachtlijst zetten voor een les. mocht iemand zich dan uitschrijven, dan ontvang je een melding en kun je je wellicht alsnog inschrijven. de knop om jezelf op de wachtlijst te zetten vind je onder de tab ‘wachtlijst’ als je op een les klikt in het rooster. de wachtlijst is per les, niet voor een heel lesblok.
 • de miminum leeftijd om les te mogen volgen is 6 jaar.
 • volg je les bij academy51, dan mag je gebruik maken van een helm en bmx, step of skateboard van ons tijdens de les. maar natuurlijk mag je ook je eigen spullen meenemen! let wel, je maakt enkel gebruik van het materiaal dat hoort bij de discipline waarin je les volgt.
 • leerlingen mogen ofwel gedurende het tijdslot voorafgaand aan de les ofwel gedurende het tijdslot na de les vrij rijden in het park. zo is er de mogelijkheid vast op te warmen voordat de les begint of om bijvoorbeeld verder te oefenen met wat er in de les behandeld is. de tijdsloten vind je op onze website.
 • tricking leskaarten zijn 6 maanden geldig vanaf het moment van aankoop, daarna verlopen de credits.
 • volg je een les tricking, dan mag je die dag ook gratis deelnemen aan de open training die erop volgt. zo kun je gelijk oefenen wat je geleerd hebt!
 • bmx, step en skateboard leskaarten zijn geldig tot en met twee weken na het einde van het desbetreffende lesblok. zo is er nog de mogelijkheid gemiste lessen in te halen. daarna verlopen de credits.
 • kun je een keer niet? wanneer je jezelf meer dan 24u voor aanvang van de les verwijdert als deelnemer in het rooster krijg je je tegoed terug. je kunt de credit dan inzetten voor een andere les, houd wel rekening met het niveau en de leeftijd van het groepje waar je de les wilt inhalen. meld je je korter dan 24u voor de les begint af, dan gaat je credit helaas verloren.
 • nieuws omtrent de lessen communiceren we via virtuagym. zorg dus dat de melding-knop is geactiveerd bij je accountinstellingen dan ontvang je een notificatie. onze berichten belanden nog wel eens in de spam folder, klik even op ‘geen spam’ dan gaat het de volgende keer goed.
 • het is ook mogelijk een leskaart + paspoort/inschrijfkosten aan te schaffen aan de balie.
 

 

Wat is het paspoort?

het paspoort is een persoonlijk document met basisinformatie over het skateboard, de bmx of de stuntstep, obstakels in het skatepark, veiligheid en nog veel meer. aan de hand van 6 verschillende levels neemt het paspoort je mee van een beginnende skateboarder, bmx-er of stuntstepper naar een gevorderde skateboarder, bmx-er of stuntstepper. voor elke trick uit het paspoort die je hebt geleerd krijg je een stempel. heb je alle stempels, dan kun je door naar het volgende level. onze lessen worden aan de hand van het paspoort gegeven, het is dus verplicht deze éénmalig aan te schaffen voor de les. nadat het paspoort is aangeschaft, is deze op te halen aan de balie bij een van onze medewerkers. geef dus gerust even bij het aanmelden aan dat er nog een paspoort voor je klaar moet liggen. schrijf je naam erin en plak er een mooie foto bij, dan weet iedereen van wie het paspoort is! je hoeft het paspoort niet verplicht elke les mee te nemen, vaak kijken onze docenten richting het eind van het lesblok wie welke stempels heeft behaald. kortom, het paspoort is een leuke manier om je progressie te zien en bij te houden!