WELKOM bij Academy 51

De plek om kennis te maken met urban sports & culture

Alle lessen, workshops en lokale evenementen vallen onder Academy 51. We leren je hoe de sport werkt, maar ook wat elke sport met zich meebrengt. Elke discipline heeft zijn eigen cultuur en daar maak je kennis mee. Urban sports & culture staan voor sportiviteit, creativiteit en inclusiviteit en dit proberen we iedereen mee te geven. Je kan je inschrijven voor onze lessen vanaf 6 jaar, ongeacht je niveau.

 

Is het lastig om de contributie te betalen en woont u in Eindhoven? De aanvragen voor sport vergoedingen lopen via Leergeld Eindhoven.  

Stuur ons een e-mail naar office@area51eindhoven.nl en we gaan u adviseren over de volgende stappen en de aanvraagformulier die u moet invullen. Klik hier voor algemene informatie. 

 

 

GEINTERESSEERD IN LESSEN?

Het cursusrooster van Academy 51 bestaat uit 4 blokken van elk 10 weken. De blokken zijn ontworpen met vakantie in het achterhoofd en aan het einde van elke cursus is er een leuke activiteit gepland voor de hele klas. 

Je gaat in kleine groepen van maximaal 10 leerlingen aan de slag aan de hand van het Skateboard paspoort door NSF  en het BMX- en Step Paspoort dat wij in samenspraak met andere parken ontwikkeld hebben. Dit paspoort is samengesteld met andere skateparken in Nederland en gebruiken we als basis voor onze lessen. Het is dus verplicht om het paspoort éénmalig aan te schaffen voor de les. De trainers zullen met persoonlijke aandacht iedereen uitdagen nieuwe dingen te proberen en ze hierbij helpen. Door het Paspoort weten de kinderen wat ze kunnen leren en wat hun volgende stap is. Dit in combinatie met de expertise van de trainers is de perfecte manier om snel te leren. Er is geen paspoort voor Tricking.

 

DOE JE MEE?

Voor een blok van 10 weken betaal je €125 (skateboard, step, bmx) of €90 (tricking) excl. eenmalige inschrijfkosten en het paspoort (€15). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar en je kunt je online inschrijven. Op dit moment hebben we skateboard, BMX, stuntstep en tricking lessen voor kinderen en volwassenen.

SKATEBOARD LESSEN

Rol lekker rond, drop in of grind een ledge. De skateboardles van Academy 51 past bij ieder niveau, of je nou voor de eerste keer op een skateboard staat of al meer gevorderd bent. 

 

BMX LESSEN

 

Onze lessen focussen zich op de ‘freestyle’ element van het BMXen. Het grinden van ledges op de street baan of het wennen aan de verschillende ramps verspreid over de hele baan. Academy 51 lessen zorgen dat je comfortabel leert BMXen zodat jij je op iedere baan uit de voeten kunt. 

 

STEP LESSEN

Een erg populaire sport van de afgelopen jaren namelijk: de scooter (stuntstep). Naast het leren van gekke tricks, letten onze docenten vooral op het aanleren van de basis van het steppen en het veilige gebruik maken van ons park volgens de park etiquette.

 

TRICKING LESSEN

Martial Arts Tricking, ook wel bekend als Tricking, is de formele naam van een type Martial Arts ( vechtkunst) dat ook beschikt over een breed pakket aan gymnastiek en turn invloeden. De sport richt zich op een creatie van “ een uniek combinatie van salto’s, trappen en rotaties ( kick, flips and twists)”. Tricking onderscheid zich van de vergelijkbare disciplines voornamelijk in het feit dat expressie en exploratie de voorkeur krijgen binnen de discipline.

Nuttige info

FAQ

Academy 51

De leeftijdsgrens voor skateboarden, stuntsteppen en tricking is 6 jaar oud. Voor BMX is het 7 jaar oud. 

Is jouw kind jonger dan dit, maar erg enthousiast? Dan kun je altijd komen voor een proefles. Na de proefles zal de betreffende docent de keuze maken of de nieuweling goed in het groepsniveau past.

Ja dat kan zeker! Bekijk het lesrooster en kies een klas die bij jou past. Als deze klas niet vol zit, meld je aan via deze link

De prijs van één blok (10 lessen) is €125,- exclusief inschrijfkosten en paspoort kosten (€15) voor skateboard, BMX en step en €90,- exclusief inschrijfkosten (€15) voor tricking lessen.

Het Academy 51 jaar bestaat uit vier blokken, elk 10 weken lang. De blokken houden ook rekening met de feestdagen, en aan het einde van elk blok wordt er een leuke activiteit gepland voor de hele klas.

Elke 10 weken is er een nieuwe cursus, en een specifiek aantal beschikbare plaatsen komt vrij. Je kunt je aanmelden en de cursus online kopen. De prijs van één cursus (10 lessen) is €125,- exclusief inschrijfkosten en paspoort prijs (€15). 

Het paspoort is verplicht voor de lessen. Het is een persoonlijk document met basisinformatie over het skateboard, BMX, Stuntstep, de verschillende disciplines, veiligheid en nog veel meer. Aan de hand van 6 verschillende levels neemt het paspoort je mee van een beginnende skateboarder, BMX-er, Stuntstepper naar een gevorderde skateboarder, BMX-er, Stuntstepper. Voor elke trick uit het Paspoort die je hebt geleerd krijg je een stempel. heb je alle stempels dan kun je door naar het volgende level. Je kunt er voor kiezen om het paspoort steeds mee te nemen naar de les of bij de docent te laten. Onze lessen worden aan de hand van het paspoort gegeven het is dus verplicht deze éénmalig aan te schaffen voor de les en zal door de frontoffice worden uitgedeeld.

Ja. Het dragen van een helm is verplicht voor iedereen die een les volgt, ook voor volwassenen.

Dat kan maar we hebben ook genoeg helmen, fietsen, skateboards, en steppen. Het is gratis voor alle Academy 51 leerlingen.

Ja, zeker! We bieden aan privélessen van 1 of 1,5 uur voor maximaal 2 personen. De privéles vindt plaats tijdens openingstijden. Stuur een e-mail naar office@area51eindhoven.nl voor meer informatie

Stuur ons een email via office@area51eindhoven.nl