WELKOM bij Academy 51

De plek om kennis te maken met urban sports & culture

Alle lessen, workshops en lokale evenementen vallen onder Academy 51. We leren je hoe de sport werkt, maar ook wat elke sport met zich meebrengt. Elke discipline heeft zijn eigen cultuur en daar maak je kennis mee. Urban sports & culture staan voor sportiviteit, creativiteit en inclusiviteit en dit proberen we iedereen mee te geven. Je kan je inschrijven voor onze lessen vanaf 6 jaar, ongeacht je niveau.

 

Is het lastig om de contributie te betalen en woont u in Eindhoven? De aanvragen voor sport vergoedingen lopen via Leergeld Eindhoven.  

Stuur ons een e-mail naar office@area51eindhoven.nl en we gaan u adviseren over de volgende stappen en de aanvraagformulier die u moet invullen. Klik hier voor algemene informatie. 

 

 

GEINTERESSEERD IN LESSEN?

Het cursusrooster van Academy 51 bestaat uit 4 blokken van elk 10 weken. De blokken zijn ontworpen met vakantie in het achterhoofd en aan het einde van elke cursus is er een leuke activiteit gepland voor de hele klas. 

Je gaat in kleine groepen van maximaal 10 leerlingen aan de slag aan de hand van het Skateboard paspoort door NSF  en het BMX- en Step Paspoort dat wij in samenspraak met andere parken ontwikkeld hebben. Dit paspoort is samengesteld met andere skateparken in Nederland en gebruiken we als basis voor onze lessen. Het is dus verplicht om het paspoort éénmalig aan te schaffen voor de les. De trainers zullen met persoonlijke aandacht iedereen uitdagen nieuwe dingen te proberen en ze hierbij helpen. Door het Paspoort weten de kinderen wat ze kunnen leren en wat hun volgende stap is. Dit in combinatie met de expertise van de trainers is de perfecte manier om snel te leren. Er is geen paspoort voor Tricking.

 

DOE JE MEE?

Voor een blok van 10 weken betaal je €125 (skateboard, step, bmx) of €90 (tricking) excl. eenmalige inschrijfkosten en het paspoort (€15). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar en je kunt je online inschrijven. Op dit moment hebben we skateboard, BMX, stuntstep en tricking lessen voor kinderen en volwassenen.

SKATEBOARD LESSEN

Rol lekker rond, drop in of grind een ledge. De skateboardles van Academy 51 past bij ieder niveau, of je nou voor de eerste keer op een skateboard staat of al meer gevorderd bent. 

 

BMX LESSEN

 

Onze lessen focussen zich op de ‘freestyle’ element van het BMXen. Het grinden van ledges op de street baan of het wennen aan de verschillende ramps verspreid over de hele baan. Academy 51 lessen zorgen dat je comfortabel leert BMXen zodat jij je op iedere baan uit de voeten kunt. 

 

STEP LESSEN

Een erg populaire sport van de afgelopen jaren namelijk: de scooter (stuntstep). Naast het leren van gekke tricks, letten onze docenten vooral op het aanleren van de basis van het steppen en het veilige gebruik maken van ons park volgens de park etiquette.

 

TRICKING LESSEN

Martial Arts Tricking, ook wel bekend als Tricking, is de formele naam van een type Martial Arts ( vechtkunst) dat ook beschikt over een breed pakket aan gymnastiek en turn invloeden. De sport richt zich op een creatie van “ een uniek combinatie van salto’s, trappen en rotaties ( kick, flips and twists)”. Tricking onderscheid zich van de vergelijkbare disciplines voornamelijk in het feit dat expressie en exploratie de voorkeur krijgen binnen de discipline.

KLAAR OM TE PROBEREN?

Wil je skateboarden, BMX, stuntsteppen of tricking leren? De proefles is altijd gratis.

Lees de instructies voor het aanmelden voor een proefles; hier

 

Geïnteresseerd? stuur ons een e-mail op office@area51eindhoven.nl waarin je vermeldt:
– leeftijd
– discipline
– beschrijf het vaardigheidsniveau / de ervaring

Nuttige info

FAQ

Academy 51

Wij geven skateboard, BMX, stuntstep en tricking les vanaf 6 jaar. Voor inline skaten geld een minimumleeftijd van 8 jaar, ook moet je om hieraan deel te nemen comfortabel vooruit en achteruit kunnen skaten en kunnen remmen. Is jouw kind erg enthousiast maar nog te jong? Alvast een proefles volgen is mogelijk, de desbetreffende docent kan dan beoordelen of de nieuwe leerling al met het niveau van de groep mee kan. Er zijn ook skateboard en BMX lessen voor volwassenen.

 

Ja dat kan zeker! Bekijk het lesrooster en kies een klas die bij jou past. Als deze klas niet vol zit, meld je je aan via deze link (link: https://stichtingarea51.virtuagym.com/webshop/proefles-2). Verdere instructies voor het inschrijven in het rooster vind je hier (link: https://www.area51eindhoven.nl/instructies/). 
 

Voor skateboard, BMX en stuntstep les is de prijs van één blok (9 lessen) €112,50 exclusief eenmalige inschrijf- en paspoort kosten à €15. De prijs voor 10 lessen tricking is €90 exclusief eenmalige inschrijfkosten à €7,50.

Het Academy51 jaar bestaat uit vier blokken, elk zo’n 10 weken lang. De precieze indeling is afhankelijk van hoe de feestdagen en vakanties precies vallen. Aan het eind van elk blok wordt er een leuke activiteit gepland voor de leerling om het blok gezellig samen af te sluiten. Wil je na afloop van een blok les blijven volgen? Dan dien je een nieuwe leskaart te kopen voor het volgende blok en jezelf weer in te schrijven. De instructies vind je hier: https://www.area51eindhoven.nl/instructies/ 
 
Onze lessen worden aan de hand van het paspoort gegeven, het is dus verplicht deze eenmalig aan te schaffen. Het is een fysiek boekje met daarin basisinformatie over je skateboard/BMX/stuntstep, de verschillende disciplines, veiligheid en nog veel meer. Aan de hand van 6 verschillende levels neemt het paspoort je mee van een beginnend skateboarder/BMX’er/stuntstepper naar een gevorderde skateboarder/BMX’er/stuntstepper. Voor elke trick uit het paspoort die je hebt geleerd krijg je een stempel. Heb je alle stempels verzameld, dan kun je door naar het volgende level. Onze docenten stempelen de tricks en skills vaak af aan het eind van het lesblok, vergeet je paspoort nadat je het hebt gekocht dus niet op te halen bij de frontoffice en mee te nemen naar de les! 
 

Ja. Het dragen van een helm is verplicht voor iedereen die een les volgt, ook voor volwassenen.

Dat mag! Maar we hebben ook genoeg helmen en fietsen/skateboards/steppen voor jullie te leen. Volg je les bij Academy51, dan mag je het materiaal dat hoort bij jouw discipline gratis lenen tijdens de les.

Ja, zeker! We bieden privélessen van 1 of 1,5 uur aan voor maximaal 2 personen. De privéles vindt plaats tijdens openingstijden. Stuur een e-mail naar office@area51eindhoven.nl voor meer informatie.

Stuur ons een email via office@area51eindhoven.nl