WELKOM bij Academy 51

De plek om kennis te maken met urban sports & culture

Alle lessen, workshops en lokale evenementen vallen onder Academy 51. We leren je hoe de sport werkt, maar ook wat elke sport met zich meebrengt. Elke discipline heeft zijn eigen cultuur en daar maak je kennis mee. Urban sports & culture staan voor sportiviteit, creativiteit en inclusiviteit en dit proberen we iedereen mee te geven. Je kan je inschrijven voor onze lessen vanaf 6 jaar, ongeacht je niveau.

 

Is het lastig om de contributie te betalen en woont u in Eindhoven? De aanvragen voor sport vergoedingen lopen via Leergeld Eindhoven 

Stuur ons een e-mail naar office@area51eindhoven.nl en we gaan u adviseren over de volgende stappen en de aanvraagformulier die u moet invullen. Klik hier voor algemene informatie. 

 

 

GEINTERESSEERD IN LESSEN?

GEÏNTERESSEERD IN LESSEN?

Het cursusrooster van Academy 51 bestaat uit 4 blokken van elk 8 weken. De blokken zijn ontworpen met vakantie in het achterhoofd en aan het einde van elke cursus is er een leuke activiteit gepland voor de hele klas. Ook mag je vrij rijden/trainen in het tijdslot en op de dag waarin je les valt. Vraag een bandje bij de frontoffice als je je aanmeldt voor je les.

 

Bij de park lessen ga je in kleine groepen van maximaal 6 leerlingen aan de slag aan de hand van het Skateboard paspoort van de SFN en het BMX of Stuntstep Paspoort. Dit paspoort gebruiken we als basis voor onze lessen. Bij het betalen van de inschrijfkosten zit ook het paspoort inbegrepen. Bij de Inline Skate, Rollerskate Dance, Freerun en Tricking is er meer ruimte in de groepen en is er geen paspoort nodig. 

 

DOE JE MEE?

Voor een blok van 8 weken betaal je €100 (Skateboard, Stuntstep, BMX, Inline Skate)  excl. eenmalige inschrijfkosten en het paspoort (€15) of €72 (Tricking, Freerun, Rollerskate Dance). Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wil je weten of er nog plek is of je inschrijven voor een proefles, mail naar office@area51eindhoven.nl. Wij helpen je dan ook verder om met ons ledensysteem virtuagym te werken zodat je inzage hebt in je boekingen en facturen. Via deze link kun je voorwaarden lezen die voor onze lessen gelden; https://www.area51eindhoven.nl/general-conditions/ 

 

Naast de reguliere lessen voor Tricking en Freerun zijn er ook twee momenten om deel te nemen aan de open training. Hiervoor zijn tickets en strippenkaarten te koop via deze link of aan de frontoffice. De trainingen zijn op maandag 19.45 – 20.45 en donderdag 20.15 – 21.15

SKATEBOARD LESSEN

Rol lekker rond, drop in of grind een ledge. De skateboardles van Academy 51 past bij ieder niveau, of je nou voor de eerste keer op  een skateboard staat of al meer gevorderd bent.

BMX LESSEN

Onze lessen focussen zich op de ‘freestyle’ element van het BMXen. Het grinden van ledges op de street baan of het wennen aan de verschillende ramps verspreid over de hele baan. Academy 51 lessen zorgen dat je comfortabel leert BMXen zodat jij je op iedere baan uit de voeten kunt. 

STUNTSTEP LESSEN

Sinds afgelopen jaren is de scooter ofwel stuntstep steeds populairder geworden. Tijdens de beginner lessen leer je de basis van het stuntsteppen zo heb je binnen de kortste keren alle fundamentals onder de knie om aan te gekke tricks te werken in de intermediate en gevorderde lessen.

INLINE SKATE LESSEN

Kenji Parafuso

TRICKING LESSEN

Martial Arts Tricking, ook wel bekend als Tricking, is de formele naam van een type Martial Arts ( vechtkunst) dat ook beschikt over een breed pakket aan gymnastiek en turn invloeden. De sport richt zich op een creatie van “ een uniek combinatie van salto’s, trappen en rotaties ( kick, flips and twists)”. Tricking onderscheid zich van de vergelijkbare disciplines voornamelijk in het feit dat expressie en exploratie de voorkeur krijgen binnen de discipline.

0A3A9978-AREA51_E-MOVES

FREERUN LESSEN

Freerunning is een laagdrempelige en sociale sport waarbij het draait om ieder zijn eigen ontwikkeling. Dit is anders als de bekende traditionele sporten. Jongeren voelen zich hierdoor vaak thuis en op hun gemak. De lessen bij Area 51 worden verzorgd door Luuk de Vos. Ook werken wij samen met Commit, zij zetten vooral in op de community, elkaar ondersteunen binnen de sport.

0A3A3679

ROLLERSKATE DANCE LESSEN

Rollerskate dans maakt deel uit van het kunstschaatsen. De ontwikkeling van rolschaatsen en hierbij het dansen komt van het schaatsen af. In de jaren 1940 kon een rolschaatser na een wedstrijd zijn eigen tricks van het rollskate uitvoeren om zijn vaardigheid als schaatser te tonen. Waar het voorheen vooral draaide om het achterblijvende beeld op het ijs, gaat het nu steeds meer om het toevoegen van eigen bewegingen.

KLAAR OM TE PROBEREN?

Wil je Skateboarden, BMX, Stuntsteppen, Inline Skate, RollerSkate Dance, Freerun of Tricking leren? Een proefles is altijd gratis. Geïnteresseerd? stuur ons een e-mail op office@area51eindhoven.nl waarin je vermeldt:
– leeftijd
– discipline
– beschrijf het vaardigheidsniveau / de ervaring

Nuttige info

FAQ

Academy 51

Wij geven Skateboard, BMX, stuntstep, Freerun en Tricking les vanaf 6 jaar en Inline Skate vanaf 8 jaar. Is jouw kind erg enthousiast maar nog te jong? Alvast een proefles volgen is mogelijk, de desbetreffende docent kan dan beoordelen of de nieuwe leerling al met het niveau van de groep mee kan. Er zijn ook skateboard en BMX lessen voor volwassenen.

Ja dat kan zeker! Bekijk het lesrooster, kies een klas die bij jou past en stuur een mail naar office@area51eindhoven.nl waarin je je naam, leeftijd, discipline en ervaring vermeldt 

Voor skateboard, BMX, Inline Skate en Stuntstep les is de prijs van één blok (8 lessen) €100 exclusief eenmalige inschrijf- en paspoort kosten à €15. De prijs voor 8 lessen Tricking, Freerun of Rollerskate Dance is €72

 

Je mag vrij komen rijden/trainen in het tijdslot op de dag dat je les hebt!

De groepjes voor de lessen zitten erg vol dit blok, super tof! Dat betekent helaas wel dat het moeilijk is om inhaallessen te plannen. Indien mogelijk plaatsen we je graag eenmalig in een andere voor jou geschikte groep maar soms is die optie er simpelweg niet. We zullen natuurlijk altijd eerst zoeken naar een gaatje in het rooster voor een inhaalmoment binnen het betreffende blok maar als dat niet mogelijk blijkt bieden we jullie het volgende aan zodat jullie toch kunnen komen rollen:

1x credit voor vrij rijden gedurende één tijdslot inclusief eventuele materiaalhuur

Kun je een keer niet en wil je graag een les inhalen? Mail dan tijdig (minimaal 24u voor aanvang van de les) naar office@area51eindhoven.nl

We hopen op jullie begrip!

Het Academy 51 jaar bestaat uit vier blokken, elk van 9 lessen lang. De precieze indeling is afhankelijk van hoe de feestdagen en vakanties precies vallen. Aan het eind van elk blok wordt er een leuke activiteit gepland voor de leerling om het blok gezellig samen af te sluiten.
Onze lessen worden aan de hand van het paspoort gegeven, het is dus verplicht deze eenmalig aan te schaffen. Het is een fysiek boekje met daarin basisinformatie over je skateboard/BMX/stuntstep, de verschillende disciplines, veiligheid en nog veel meer. Aan de hand van 6 verschillende levels neemt het paspoort je mee van een beginnend skateboarder/BMX’er/stuntstepper naar een gevorderde skateboarder/BMX’er/stuntstepper. Voor elke trick uit het paspoort die je hebt geleerd krijg je een stempel. Heb je alle stempels verzameld, dan kun je door naar het volgende level. Onze docenten stempelen de tricks en skills vaak af aan het eind van het lesblok, vergeet je paspoort nadat je het hebt gekocht dus niet op te halen bij de frontoffice en mee te nemen naar de les! 
 

Ja. Het dragen van een helm is verplicht voor iedereen die een les volgt, ook voor volwassenen.

Dat mag! Maar we hebben ook genoeg helmen en fietsen/skateboards/steppen voor jullie te leen. Volg je les bij Academy51, dan mag je het materiaal dat hoort bij jouw discipline gratis lenen tijdens de les.

Ja, zeker! We bieden privélessen van 1 of 1,5 uur aan voor maximaal 2 personen. De privéles vindt plaats tijdens openingstijden. Stuur een e-mail naar office@area51eindhoven.nl voor meer informatie.

Vrij rijden/trainen mag in het tijdslot en op de dag waarin je les valt. Vraag een bandje bij de frontoffice als je je aanmeldt voor je les.

Naast de reguliere lessen voor Tricking en Freerun zijn er ook twee momenten om deel te nemen aan de open training. Hiervoor zijn tickets en strippenkaarten te koop via deze link of aan de frontoffice. De trainingen zijn op maandag 19.45 – 20.45 en donderdag 20.15 – 21.15

Stuur ons een email via office@area51eindhoven.nl